Videosnacks: een krachtige visuele boodschap

Hoe je dat voor elkaar krijgt?

Een krachtige visuele boodschap voor je website, social media of e-mailmarketing maken?

Dat kan met Videosnacks: korte online video’s die makkelijk wegkijken of nóg beter, die je moeiteloos achter elkaar verslindt. Verrassende filmpjes met waardevolle informatie te gebruiken voor social media, nieuwsbrieven, websites en bijvoorbeeld acquisitie.

En het leukste van videosnacks maken komt nog: we doen het samen! Goed, snel en betaalbaar.

Voordelen van video

Videocontent past perfect bij de informatiebehoefte van nu. ‘We’ zijn erg visueel ingesteld en kijken steeds meer video. Bovendien is er veel keus en minder tijd, dus willen kijkers geen informatie-overload en direct geboeid worden.

Hoe je dat voor elkaar krijgt?

1. Hou het klein, kort en krachtig

Hoe korter de video, hoe meer kans dat mensen hem bekijken. Duurt een filmpje 00:55 dan klik je vast op Play, maar doe je dit ook bij een 10 minuten durende ‘gescripte’ bedrijfsfilm? 😉

Hou het daarom klein en krachtig. Werk in stappen of hapklare brokjes informatie. Focus op 1 doel en 1 boodschap per video. Duidelijk voor de kijker en jezelf. Bovendien scheelt het uren aan filmmateriaal editen (en dus in de kosten).

2. Wees echt en relevant

Maar ook écht relevant. Dat kan veel dingen betekenen en is voor iedereen anders. Waar het om draait is op zoek gaan naar de kern van je verhaal en dat op een authentieke manier overbrengen in video’s waar kijkers echt wat aan hebben.

3. Beeld = Emotie

Beslissingen nemen gaat voor een groot deel om gevoel, emotie en een bepaalde sfeer. Met video kun je dat heel goed overbrengen. En ja, daar help ik je natuurlijk bij.

4. De kracht van herhaling

Videosnacks zijn super voor een campagne. Plaats meerdere korte filmpjes die de kijker direct pakken op social media. Wees daarbij vernieuwend, grappig en nuttig. Elke video vertelt een eigen mini-verhaal en is als het ware een op zichzelf staand stukje van het totale (merk)verhaal. De video’s koppel je aan elkaar, zodat kijkers de een na de andere video kunnen bekijken en zo een goed beeld van je bedrijf of merk krijgen.

Kortom: vertaal je boodschap naar makkelijk te consumeren video’s die interessant zijn en prettig overkomen, dan zul je zien dat kijkers geboeid zijn en enthousiast worden.

Benieuwd hoe we dit gaan doen?

Zien = geloven  

Check daarom de videowall en laat je inspireren door video’s van andere voorlopers. Waar wacht je nog op? It’s snacktime!

Enthousiast geworden? 

Dan is het nu de hoogste tijd voor actie, dan kunnen jouw videosnacks over 2 weken online zijn.

Video Storytelling

De Telefooncentrale | Unit 1.20

Koelmalaan 350, 1812 PS Alkmaar